arrowHome
Main Menu
Home
Harta Site
Cauta in site
Termeni si Conditii
Date Contact
Business Corner
Solutii BUSINESS
Despre Mine si Site
Managementul Riscului
Analize, Cercetari, Studii
Dictionar
Instrumente
Tutoriale
Video Tutoriale
Articole Complete
Locuri de munca
Metodologii
Octave
ITIL
COBIT
Microsoft
PMI PMBOK
Mehari
The Orange Book
FMEA
Prince2
Riskit
Risk IT (ISACA)
Articole domenii conexe
Securitate IT
GIS
Business Intelligence
Digital Economy
Social Media
Stiri
Dezvoltare profesionala
Instruire / Training
Evenimente
De interes academic
eAgoraRisk Management pe LinkedIn

Ultimele Comentarii
RSS
Drepturi de Autor


Licenţa Creative Commons


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Vizitati-ma pe LinkedIn  Vizitati-ma pe Facebook  Urmariti-ma pe Twitter  RSS
Poate te intereseaza si ...
Proprietate intelectuala, patente si managementul riscului
Analize, Cercetari, Studii
Planific o nouă ieșire la o școală de vară. Grecia. Săptămâna viitoare. Domeniul: același care mi-a atras atenția în Elveția. Information Retrieval.

Nu insist pe definiții. Totuși, IR reprezintă activitatea de identificare / obținere de informaţii necesare la un moment dat prin interogarea unor colecţii largi de date. Mai multe pe wikipedia.

Tema principală a acestui eveniment este patent search iar prezentările vor aborda subiecte înrudite cu această temă.

Ca de obicei mă interesează legătura cu managementul riscului. Evident legături existe. Despre unele aflam încă din 2006 participând în Finlanda la cursul Important Legal and Risk Considerations in the Global Software Business. (vezi la final o descriere a cursului).

O atenţie specială voi da prezentărilor: An introduction to Patent Searching and Landscaping, Applications of Text Processing, Large image dataset indexing and retrieval.
 
Basic Econometrics Training School la Iasi
Cursuri de Instruire , Formare, Certificare IT
Dacă ai trecut în fișa postului activitate de cercetare științifică (asta înseamnă că ești postdoc, doctorand sau masterand cu ambiții și ai înțeles că ISI nu se poate fără analiză econometrică) sau ești o persoană care speră la un job în care să jongleze cu datele, atunci acest anunț este pentru tine.

În luna noiembrie 2012 se va organiza la Iași o sesiune de training în Basic Econometrics.

Timp de 5 zile, 8 ore pe zi, se vor dezabate teoretic dar mai ales practic subiecte precum The Structure of Economic Data, Simple / Multiple Regression, Dynamic Econometric Models, ARIMA Models and the Box-Jenkins Methodology, Cointegration and Error-Correction Models și multe altele.

Nu sunt necesare cunoștințe prealabile. Doar cunoștințe de limbă engleză (cursurile vor fi ținute de un lector străin) și, de preferat, un laptop personal.  Dar despre materiale necesare vom mai vorbi.

Așadar, dacă subiectul vă interesează și veți dori să participați, înscrieți-vă pe lista de așteptare printr-un email la ResurseUmane [at] temaacasa.ro (nume, domeniu de activitate, instituție).
 
edX - acces liber la educatie si examinare prin Pearson VUE
Cursuri de Instruire , Formare, Certificare IT
Un site similar cu cele enumerate AICI (care oferă acces liber la cursuri) este și edX.org (care by the way oferă cursuri ale MIT, Berkley sau Harvard).
Vă las pe voi să vedeți ce cursuri oferă edX; menționez doar unul Introduction to Computer Science and Programming oferit de MIT.

Ce este inovativ la edX.org este că oferă acces la o formă de certificare mult mai valoroasă decât cea oferită de alte platforme similare: certificare în urma examenului prin intermediul Pearson VUE (comunicatul AICI).

Succes!
 
Analiza datelor personale cu Wolfram Alpha
Analize, Cercetari, Studii
De o vreme mă fascinează domeniul Data Analysis. Citesc și urmez câteva cursuri online pe această temă.

A trecut ceva vreme de când am aflat despre Wolfram Alpha: motor de căutare (oarecum impropriu spus; "Computational Knowledge Engine" = "generator computaţional de cunoaştere") ce are la bază platforma Matematica și care efectuează căutări în propria bază de cunoștințe fiind capabil (uneori) să ofere răspunsuri complexe (grafice, cifre, rapoarte) la întrebările adresate de utilizator. Mai multe pe wikipedia, aici.

Recent am citit acest articol despre cum poți să faci o analiză a datelor personale din Facebook  folosind Wolfram Alpha.
 
Despre securitatea serviciilor de stocare in cloud
Securitate IT
Dacă folosiți servicii de tip cloud (cel puțin la nivel de stocare de fișiere) sigur v-ați întrebat cât de protejate vă sunt aceste fișiere.

La această întrebare (Is crypto in the cloud enough?) încearcă să răspundă, pe scurt, și Jon-Michael C. Brook pe blogul CloudSecurityAlliance (aici).

Dacă vă interesează subiectul și vreți să vedeți ce tehnologie și procedură de criptare folosesc servicii precum Box.net, DropBox, iCloud, SkyDrive,Amazon Cloud Drive atunci citiți acest articol sau (pentru avansați) raportul Cloud Storage Technical Report realizat de Fraunhofer Institute for Secure Information Technology.

 
Analiza de sentiment si managementul riscului
Analize, Cercetari, Studii
În Elveția aflam de Analiza de Sentiment. Domeniul mi-a stârnit interesul; și chiar dacă face parte din lumea Procesării Limbajului Natural m-am aventurat în lectură și cursuri online pentru a înțelege mai bine subiectul și în ce măsură poate fi legat de managementul riscului.

Analiza de sentiment poate oferi informații despre stări conflictuale la locul de muncă, reacția publicului față de produs / serviciu / brand sau opinii despre furnizori / clienți etc.

Pentru că detectează reacțiile adverse încă de la primele manifestări oferă posibilitatea corectării sau pregăririi unui plan de rezervă (ex. comunicat de presă).

Iată un exemplu de hartă de sentiment prin analiza activității din mediul social. (sursa)

În altă ordine de idei, SAP anunță integrarea soluției SAP Sentiment Intelligence cu platforma SAP Hanafor Deeper Customer Insights.
(o istorie a SAP aici)

 
Noi proiecte de acces liber si online la educatie
Tutoriale
Cursurile online prin teren.
In 2009 identificam și informam despre You Tube Education, Academic Earth, Open Culture, Fota TV, Big Think, Technology, Education, Design.

Cu timpul am mai găsit Big Data University pentru cei care vor să învețe despre Hadoop, MapReduce și Big Data.

Recent am aflat despre MyOpenCourses, Coursera și National Programme on Technology Enhanced Learning.

Nu știu ce gândiți voi (și vă invit să vă exprimați părerea) dar eu sunt încântat de ce am vizualizat până acum. Timp și voință să fie ...
 
Managementul riscului de securitate in Cloud Computing
Tutoriale
CERT publică un util tutorial dedicat securității în mediul Cloud Computing: 68 de slide-uri care prezintă pe rând conceptul de Cloud Computing și caracteristicile sale, modele de implementare și amenintări de securitate.

O secțiune aparte din acest tutorial este dedicată atacurilor din interior (fraude, furturi de proprietate intelectuală, sabotaj etc).

Pentru cei din zona de cercetare, tutorialul cuprinde și o enumerare a domeniilor ce prezintă interes din acest punct de vedere (future research).

Tutorialul poate fi accesat AICI.

 
WhoIs iasi.edu
Analize, Cercetari, Studii
Preiau o știre care a apărut azi pe zoso.ro dar mă refer strict la domeniul iasi.edu că văd că se leagă de uaic.ro iar eu îmi desfășor activitatea aici.

Prima pagină din iasi.edu copiaza (merci Catalin de observatie) exact prima pagină din uaic.ro iar linkurile fac trimitere spre pagini din uaic.ro.

Un whois arată că iasi.edu este înregistrat de: Universitatea Iasi, c/o Dr. Olaru / Blvd. Tudor Vladimirescu No. 10 / Block TV2, Room 8 / Medgidia, Jud. Constanta / ROMANIA.

Alăturând aceste informații cu discuția de pe forumul seopedia.ro ... merită să anunțăm reprezentanții UAIC.
 
Managementul riscului de securitate la nivel de BIOS
Stiri
NIST a publicat recent un nou draft - SP 800-147B: BIOS Protection Guidelines for Servers.
Scopul acestui ghid este acela de a evidenția amenințările ce pot să apară la nivel de BIOS.
Documentul poate fi accesat aici.
 
Managementul Riscului - proces manual sau bazat pe instrumente automatizate
Analize, Cercetari, Studii
Citesc pe blogul lui Norman Marks despre:

- un studiu al KPMG, în care au fost intervievați aproximativ 100 de profesioniști în managementul riscului: studiul arată că 64% dintre aceștia derulează procesul de management al riscului manual.
- un studiu al Deloitte, care arată că mai puțin de 25% din organizațiile intervievate aplică monitorizarea continuă a riscului.

Articolul lui Marks AICI.

Apropos, în organizațiile în care vă desfășurați activitatea, managementul riscului este un proces manual sau se sprijină pe instrumente automatizate, pe sisteme informaționale?

 
Managementul Riscului cu qwiki
Tutoriale
Nu știu dacă știți de acest proiect ... qwiki.com/ (să aveți difuzor).
p.s. în dreapta sus încercați un alt topic (în engleză).
 
Un important eveniment pe securitate informationala - The 8th ETSI Security Workshop
Evenimente
Acum ceva vreme am participat la un workshop ETSI dedicat securității informaționale, despre care am scris AICI, AICI, AICI și AICI.

Recent a fost publicat un “Call for papers” pentru companiile care doresc să participe cu speakeri la The 8th ETSI Security Workshop care va avea loc în perioada 16 - 17 January 2012 la Sophia Antipolis în Franţa.

Sunt aşteptate prezentări şi dezbateri pe următoarele teme:
 • Next Generation Networks security
 • Mobile Telecommunications systems
 • Cybersecurity
 • Machine-to-Machine Security
 • Research and Innovation
 • RFID and NFC Security issues
 • Privacy and Identity Management
 • Cryptography and Security algorithms
 • Security in the Cloud
 • Smart grids security
 • Critical infrastructure protection
 • Security in Intelligent Transport Systems
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 55 - 72 din 1384
Solutii BUSINESS

Consultanţă & Training

Managementul-Riscurilor.ro
Ultimele Articole
Aparitii in presa
Ce este managementul riscului?
Inovatia nu este totul
Risk in an economy under stress
Managementul riscului si dominoul crizeiParteneri
- DeepSec Blog
- Proceduri ISO
- PM Expert
- eSimi
Statistici Site


Page Rank Check

Syndicate
Who's Online
top of page

http://www.managementul-riscurilor.ro, Powered by Joomla! and designed by SiteGround reseller hosting