arrowHome arrow Digital Economy arrow Tehnologiile economiei digitale - GPRS
Main Menu
Home
Harta Site
Cauta in site
Termeni si Conditii
Date Contact
Business Corner
Solutii BUSINESS
Despre Mine si Site
Managementul Riscului
Analize, Cercetari, Studii
Dictionar
Instrumente
Tutoriale
Video Tutoriale
Articole Complete
Locuri de munca
Metodologii
Octave
ITIL
COBIT
Microsoft
PMI PMBOK
Mehari
The Orange Book
FMEA
Prince2
Riskit
Risk IT (ISACA)
Articole domenii conexe
Securitate IT
GIS
Business Intelligence
Digital Economy
Social Media
Stiri
Dezvoltare profesionala
Instruire / Training
Evenimente
De interes academic
eAgoraRisk Management pe LinkedIn

Ultimele Comentarii
RSS
Drepturi de Autor


Licenţa Creative Commons


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Vizitati-ma pe LinkedIn  Vizitati-ma pe Facebook  Urmariti-ma pe Twitter  RSS
Poate te intereseaza si ...
Tehnologiile economiei digitale - GPRS E-mail
GPRS = General Packet Radio Service
Sistemele de telefonie mobilă de tip analog sunt considerate tehnologii de primă generaţie (1G), în timp ce sistemele de telefonie mobilă de tip digital sunt numite sisteme de a doua generaţie (2G).
Generaţia următoare de servicii pentru telefoane celulare oferă capacităţi de transmisie de date pe o bandă largă şi este cunoscută ca 3G, sau tehnologie de generaţia a treia.
Un pas intermediar spre 3G a fost ceea generaţia numită 2,5G, o generaţie ce foloseşte protocolul internet (IP) pentru a furniza acces rapid la reţelele de date prin intermediul tehnologiei GPRS.
În comparaţie cu Circuit-Switched Data (CSD), care operează până la 14,4 Kbps şi High-Speed Circuit-Switched Data (HSCSD), care operează până la 43,2 Kbps, GPRS utilizează tehnologia comutării de pachete (packet-switching) pentru a transmite date de-a lungul unei reţele ce are la bază IP-ul, furnizând viteze de transfer de până la 144 Kbps de-a lungul unei reţele wireless aflată în permanenţă în funcţiune.
Reţelele 3G bazate pe tehnologia Enhanced Data Rates for GSM Evolution (EDGE) furnizează date la viteze de până la 384 Kbps.
Furnizorii de servicii de telefonie mobilă a căror reţea wireless se bazează pe Code Division Multiple Access (CDMA) vor aborda o altă cale către 3G, trecând prind CDMA2000, înainte de a ajunge efectiv la Wideband CDMA (W-CDMA).
Atât EDGE cât şi W-CDMA oferă o cale de migrare către standardul global Universal Mobile Telecommunications Systems (UMTS).
Obs. Există opinii care clasifică tehnologia EDGE (2,75G) ca fiind tot de o generaţie intermediară între 2G şi ceea ce reprezintă 3G, şi anume videotelefonie şi transmisie TV live pe telefoane mobile.
Mai mult chiar, în ultima vreme se vorbeşte din ce în ce mai mult despre generaţia a patra (4G) de telefonie mobilă, o generaţie a transferului rapid de date, o generaţie high definition. 4G reprezintă viitoarea generaţie wireless care va înlocui reţelele 3G. 4G doreşte a furniza viteză mare, capacitate sporită, cost redus per bit transmis, servicii bazate pe IP, pentru transmisii video, date sau voce (VoIP). În generaţia a patra este vorba despre reţele integrate, globale care se bazează pe o abordare a sistemelor deschise (open sistems).
Sursa: Santhi, K.R., Kumaran, G.S., Migration to 4 G: Mobile IP based Solutions, Proceedings of the Advanced International Conference on Telecommunications and International Conference on Internet and Web Applications and Services (AICT/ICIW 2006), 19-25 Feb. 2006
Digg!Reddit!Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Slashdot!Netscape!Technorati!StumbleUpon!Newsvine!Furl!Yahoo!Ma.gnolia!Free social bookmarking plugins and extensions for Joomla! websites!
 

Adaugă comentariu

Ne permitem sa selectam mesajele care vor fi publicate.
Va multumim pentru intelegere!


Codul de securitate
Actualizează

< Precedent   Urmator >
Solutii BUSINESS

Consultanţă & Training

Managementul-Riscurilor.ro
Aparitii in presa
Ce este managementul riscului?
Inovatia nu este totul
Risk in an economy under stress
Managementul riscului si dominoul crizeiParteneri
- DeepSec Blog
- Proceduri ISO
- PM Expert
- eSimi
Statistici Site


Page Rank Check

top of page

http://www.managementul-riscurilor.ro, Powered by Joomla! and designed by SiteGround reseller hosting