arrowHome arrow Business Intelligence arrow Viitorul sistemelor de business intelligence
Main Menu
Home
Harta Site
Cauta in site
Termeni si Conditii
Date Contact
Business Corner
Solutii BUSINESS
Despre Mine si Site
Managementul Riscului
Analize, Cercetari, Studii
Dictionar
Instrumente
Tutoriale
Video Tutoriale
Articole Complete
Locuri de munca
Metodologii
Octave
ITIL
COBIT
Microsoft
PMI PMBOK
Mehari
The Orange Book
FMEA
Prince2
Riskit
Risk IT (ISACA)
Articole domenii conexe
Securitate IT
GIS
Business Intelligence
Digital Economy
Social Media
Stiri
Dezvoltare profesionala
Instruire / Training
Evenimente
De interes academic
eAgoraRisk Management pe LinkedIn

Ultimele Comentarii
RSS
Drepturi de Autor


Licenţa Creative Commons


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Vizitati-ma pe LinkedIn  Vizitati-ma pe Facebook  Urmariti-ma pe Twitter  RSS
Poate te intereseaza si ...
Viitorul sistemelor de business intelligence E-mail
Un alt aspect deosebit de important referitor la business intelligence este cel referitor la performanţele acestor sisteme într-un context al creşterii utilizării lor. Se pare că viitorul va pune aceste sisteme în faţa imposibilităţii de a oferi avantajele promise. De ce? Din ce în ce mai multe companii încep să folosească sistemele de business intelligence. Iar aceste sisteme devin din ce în ce mai performante. În astfel de condiţii, o companie nu va putea niciodată să deţină un avantaj competiţional executând aceleaşi activităţi pe care şi alte companii le execută. Iar în al doilea rând, business intelligence este exclusiv concentrat pe oferirea de înţelegere asupra datelor; business intelligence nu oferă instrumentele necesare pentru implementările de schimbări operaţionale.
Legendarul investitor, Warren Buffet afirma: „nu se câştigă prin prezicerea ploii. Se câştigă prin construirea unei ambarcaţiuni.” [Hyperion] Şi rândurile următoare vin cu explicaţia: „în timp ce business intelligence poate furniza înţelegerea condiţiilor atmosferice, BPM (n.a. business performance management) este cel care în cele din urmă va împuternici companiile să deţină un avantaj prin construirea unei ambarcaţiuni – construirea mult mai rapidă a acestora, cu o mai mare eficienţă din punct de vedere al costurilor şi proiectate mult mai adecvat pentru a face faţă furtunii.”
Conform unui studiu recent [sap.info], soluţia pentru aceste limitări ale business intelligence, stă în modelul de afacere „Corporate Performance Management (CPM)”, un model care combină business intelligence cu business performance management. Acest nou model de afacere permite companiilor să-şi alinieze scopurile şi procesele de afacere cu activităţile zilnice de derulare a afacerii. Doar câteva din beneficiile acestui nou model de afacere [technology]: un răspuns mult mai rapid la condiţiile şi oportunităţile schimbătoare de pe piaţă, o puternică orientare către client, eficienţă operaţională sporită, o aliniere mai bună a bugetului, strategiilor de afacere şi planificare, profit sporit de pe urma investiţiilor în tehnologii informaţionale.
În afară de corporate performance management, o altă tendinţă în business intelligence este analitica previzională [Zaman, 2005] – folosită la determinarea rezultatelor viitoare posibile ale unui eveniment sau a probabilităţii de apariţie a unei anumite situaţii. Analitica previzională este folosită la analiza automatizată a unei cantităţi imense de date cu diferite variabile; această tehnică include arbori decizionali, analiza coşului de piaţă, reţele neuronale, algoritmii genetici, text mining etc.
Digg!Reddit!Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Slashdot!Netscape!Technorati!StumbleUpon!Newsvine!Furl!Yahoo!Ma.gnolia!Free social bookmarking plugins and extensions for Joomla! websites!
 

Adaugă comentariu

Ne permitem sa selectam mesajele care vor fi publicate.
Va multumim pentru intelegere!


Codul de securitate
Actualizează

< Precedent   Urmator >
Solutii BUSINESS

Consultanţă & Training

Managementul-Riscurilor.ro
Aparitii in presa
Ce este managementul riscului?
Inovatia nu este totul
Risk in an economy under stress
Managementul riscului si dominoul crizeiParteneri
- DeepSec Blog
- Proceduri ISO
- PM Expert
- eSimi
Statistici Site


Page Rank Check

top of page

http://www.managementul-riscurilor.ro, Powered by Joomla! and designed by SiteGround reseller hosting