arrowHome arrow Business Intelligence arrow De la BI la BPM (part II)
Main Menu
Home
Harta Site
Cauta in site
Termeni si Conditii
Date Contact
Business Corner
Solutii BUSINESS
Despre Mine si Site
Managementul Riscului
Analize, Cercetari, Studii
Dictionar
Instrumente
Tutoriale
Video Tutoriale
Articole Complete
Locuri de munca
Metodologii
Octave
ITIL
COBIT
Microsoft
PMI PMBOK
Mehari
The Orange Book
FMEA
Prince2
Riskit
Risk IT (ISACA)
Articole domenii conexe
Securitate IT
GIS
Business Intelligence
Digital Economy
Social Media
Stiri
Dezvoltare profesionala
Instruire / Training
Evenimente
De interes academic
eAgoraRisk Management pe LinkedIn

Ultimele Comentarii
RSS
Drepturi de Autor


Licenţa Creative Commons


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Vizitati-ma pe LinkedIn  Vizitati-ma pe Facebook  Urmariti-ma pe Twitter  RSS
Poate te intereseaza si ...
De la BI la BPM (part II) E-mail
BI aplică instrumente şi metodologii analitice datelor agregate furnizate de sisteme funcţionale departamentale, cu scopul de a furniza o înţelegere de mare valoare a afacerii (high-value business insight). BPM merge la următorul nivel, legând această înţelegere furnizată de BI de sistemele operaţionale şi financiare ale corporaţiei care pot furniza acţiuni tangibile şi, în consecinţă, valoare afacerii.
Această transformare în modul în care informaţiile sunt folosite pentru a determina schimbarea afacerii defineşte generaţia următoare a inovatorilor afacerii.
Este simplu de a ilustra semnificaţia acestei schimbări. Cu BI, nu există legătură directă între tabloul de bord de tip raport sau web care identifică toate problemele ce apar şi sistemele pe care decidentul le-ar folosi pentru a obţine un răspuns corespunzător. Dacă, de exemplu, un raport scoate la iveală că un anume hotel din cadrul unui lanţ global întâmpină problema unei rate de ocupate scăzute, cineva trebuie să vizualizeze acel raport, să ia aminte de importanţa acelui punct particular, şi să notifice un alt individ care este împuternicit a acţiona pe acel tip de informaţie. Acea persoană, apoi, trebuie să execute un răspuns potrivit folosind sistemele operaţionale şi / sau financiare corespunzătoare. Aceşti paşi multiplii introduc latenţă şi potenţiala eroare umană în procesul de răspuns. Mai rău chiar, pe măsură ce jucătorii se mută de la sistem la sistem, integritatea datelor subliniate ar putea fi compromise, rezultând într-un risc foarte real de a pierde din vedere analiza sau tendinţa datelor esenţiale.
Cu BPM, pe de altă parte, înţelegerea ce reiese din BI, precum şi răspunsul, sunt strâns legate. Dacă un aspect al datei din sistemul BI indică faptul că vremea extrem de caldă cauzează rata scăzută de ocupare a hotelului din exemplul nostru de mai sus, răspunsul solicitat de ajustare sezonieră a preţului (pentru a re-balansa gradul de ocupare) poate fi în mod automat iniţiat şi trimis în faţa managerului corespunzător pentru aprobare. Acest proces automatizat accelerează răspunsul şi elimină efectiv riscul de a scăpa din mâna acest răspuns.
De asemenea, permite conexiune între descoperirea informaţiilor şi documentarea digitală a acţiunii corespondente, în aşa fel încât întregul lanţ informaţional devine pe deplin revizuibil. Acest fapt duce la un cu totul alt nivel transparenţa guvernării.
În mod esenţial, BPM furnizează unei companii reflexele mult mai rapide şi mai de încredere de care are nevoie pentru a concura cu succes pe o piaţă care este deja saturată de informaţii mulţumită penetrării business intelligence. BPM, traduce înţelegerea în acţiune, dezlănţuie puterea business intelligence pentru a livra avantaj competiţional.
Digg!Reddit!Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Slashdot!Netscape!Technorati!StumbleUpon!Newsvine!Furl!Yahoo!Ma.gnolia!Free social bookmarking plugins and extensions for Joomla! websites!
 

Adaugă comentariu

Ne permitem sa selectam mesajele care vor fi publicate.
Va multumim pentru intelegere!


Codul de securitate
Actualizează

< Precedent   Urmator >
Solutii BUSINESS

Consultanţă & Training

Managementul-Riscurilor.ro
Aparitii in presa
Ce este managementul riscului?
Inovatia nu este totul
Risk in an economy under stress
Managementul riscului si dominoul crizeiParteneri
- DeepSec Blog
- Proceduri ISO
- PM Expert
- eSimi
Statistici Site


Page Rank Check

top of page

http://www.managementul-riscurilor.ro, Powered by Joomla! and designed by SiteGround reseller hosting