arrowHome arrow Business Intelligence arrow De ce doar BI nu este suficient
Main Menu
Home
Harta Site
Cauta in site
Termeni si Conditii
Date Contact
Business Corner
Solutii BUSINESS
Despre Mine si Site
Managementul Riscului
Analize, Cercetari, Studii
Dictionar
Instrumente
Tutoriale
Video Tutoriale
Articole Complete
Locuri de munca
Metodologii
Octave
ITIL
COBIT
Microsoft
PMI PMBOK
Mehari
The Orange Book
FMEA
Prince2
Riskit
Risk IT (ISACA)
Articole domenii conexe
Securitate IT
GIS
Business Intelligence
Digital Economy
Social Media
Stiri
Dezvoltare profesionala
Instruire / Training
Evenimente
De interes academic
eAgoraRisk Management pe LinkedIn

Ultimele Comentarii
RSS
Drepturi de Autor


Licenţa Creative Commons


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Vizitati-ma pe LinkedIn  Vizitati-ma pe Facebook  Urmariti-ma pe Twitter  RSS
Poate te intereseaza si ...
De ce doar BI nu este suficient E-mail
Creşterea penetrantă a BI ne-a dus pe punctul de a vedea acest sistem ca o comoditate – dar nu una fără valoare. Dimpotrivă, BI este absolut esenţial pentru managementul eficient al corporaţiei.
Iar companiile care încă se luptă să livreze excelenţă în business intelligence la cerere către decidenţii din toată organizaţia trebuie să-şi urmeze acest scop.
Totuşi, există câteva motive de ce îmbunătăţirile incrementale care au dat dovadă de neeficienţă în medii BI adecvate de altfel. Mai întâi, desigur, este vorba de faptul că acest caracter penetrant al BI i-au slăbit valoarea: când mai mulţi jucători de pe piaţă face un anumit lucru – şi mulţi chiar o fac foarte bine – există puţină oportunitate de diferenţiere extraordinară. Chiar şi pentru o companie cu o infrastructură BI individuală avansată oportunităţile curente de a oferi un avantaj competiţional extraordinar sunt mici.
Într-adevăr, îmbunătăţirile incrementale în business intelligence pot oferi rezultate de diminuare destul de bune. Multe companii au implementat infrastructuri BI care au solicitat învestiţii semnificative în integrare, dezvoltare, administrare şi training pentru a livra funcţionalităţi adiţionale.
Aceste companii au „secerat primele fructe” oferite de BI convenţional. Investiţia solicitată pentru a adăuga puţină funcţionalitate s-ar putea să nu mai fie practică din punct de vedere economic.
Tehnologiile informaţionale, la urma urmei, nu au resurse nelimitate, iar managerii responsabili nu vor îndeplini toate cerinţele utilizatorilor fără a determina dacă acea cerinţă va livra sau nu beneficii mai mare decât costurile. În ciuda recentelor răsturnări de situaţii economice, disponibilitatea resurselor IT specializate necesare pentru a implementa noi investiţii de tehnologii informaţionale sunt încă mici.
În zilele de astăzi, pe pieţele saturate de tehnologie, şi foarte competitive, companiile trebuie să se asigure că orice nouă investiţie în IT va genera suficientă valoare încât să se justifice cheltuielile.
Poate că cel mai constrângător motiv de a căuta să se transforme – mai degrabă decât să se îmbunătăţească în mod incremental – business intelligence este acela că nici o afacere nu poate să-şi permită să urmărească informaţia de dragul informaţiei.
Înţelegerea fără acţiune are foarte puţină valoare.
Digg!Reddit!Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Slashdot!Netscape!Technorati!StumbleUpon!Newsvine!Furl!Yahoo!Ma.gnolia!Free social bookmarking plugins and extensions for Joomla! websites!
 

Adaugă comentariu

Ne permitem sa selectam mesajele care vor fi publicate.
Va multumim pentru intelegere!


Codul de securitate
Actualizează

< Precedent   Urmator >
Solutii BUSINESS

Consultanţă & Training

Managementul-Riscurilor.ro
Aparitii in presa
Ce este managementul riscului?
Inovatia nu este totul
Risk in an economy under stress
Managementul riscului si dominoul crizeiParteneri
- DeepSec Blog
- Proceduri ISO
- PM Expert
- eSimi
Statistici Site


Page Rank Check

top of page

http://www.managementul-riscurilor.ro, Powered by Joomla! and designed by SiteGround reseller hosting