arrowHome arrow Analize, Cercetari, Studii arrow Emergenta noilor tehnologii sau ... viitorul se cauta pe Google (serial)
Main Menu
Home
Harta Site
Cauta in site
Termeni si Conditii
Date Contact
Business Corner
Solutii BUSINESS
Despre Mine si Site
Managementul Riscului
Analize, Cercetari, Studii
Dictionar
Instrumente
Tutoriale
Video Tutoriale
Articole Complete
Locuri de munca
Metodologii
Octave
ITIL
COBIT
Microsoft
PMI PMBOK
Mehari
The Orange Book
FMEA
Prince2
Riskit
Risk IT (ISACA)
Articole domenii conexe
Securitate IT
GIS
Business Intelligence
Digital Economy
Social Media
Stiri
Dezvoltare profesionala
Instruire / Training
Evenimente
De interes academic
eAgoraRisk Management pe LinkedIn

Ultimele Comentarii
RSS
Drepturi de Autor


Licenţa Creative Commons


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Vizitati-ma pe LinkedIn  Vizitati-ma pe Facebook  Urmariti-ma pe Twitter  RSS
Poate te intereseaza si ...
Emergenta noilor tehnologii sau ... viitorul se cauta pe Google (serial) E-mail
Se scrie iar mult despre Google zilelea astea ... Undeva prin 2006 scriam câteva pagini despre această companie în paginile unui referat din programul de doctorat.
Încep un serial şi pe această temă (notă: ştiu că multe nu mai sunt de actualitate, dar poate folosesc cuiva care se decide să înceapă acum o analiză).
În zilele noastre informaţia e la îndemâna oricui. Toţi ştim ce este internetul şi toţi ştim cum să folosim un motor de căutare pentru a obţine o informaţie. Toţi ştim de Google ...
Cu uşurinţă am putea să ne dăm seama că între Google şi noile tehnologii există o strânsă legătură: se dezvoltă împreună. Să vorbim deci puţin de noile tehnologii cu ajutorul Google...
Putem afirmă că nu trece o zi fără ca presa internaţională să nu scrie despre o nouă mutare pe tabla de şah IT a celor de la Google. Nu există domeniu tentant pentru business-ul IT unde Sergey Brin şi Larry Page să nu fie prezenţi. Aşa că pe drept cuvânt se poate spune că toate acestea au determinat „apariţia” unui nou joc-pariu: anticiparea mişcărilor viitoare ale Google.
Ce va face Google peste şapte ani, dacă în doar şapte ani a reuşit să redefinească industria IT, media şi de comunicaţii atingând o poziţie pentru care Microsoft s-a luptat zeci de anii cu rivalii vremii? Dar poate fi considerat Google un veritabil „success story” sau vom asista la un nou imens crash?
Dacă anul trecut (n.a.: atenţie, vorbim de anul 2006) cuvântul de ordine era SAP, o companie aflată pe punctul de a defini noi standarde în dezvoltarea aplicaţiilor pentru afaceri, anul acesta este clar sub semnul Google ...
Servicii de email, chat pe internet sau Voice over IP, AdWords – cel mai masiv şi eficient sistem de tranzacţii comerciale creat vreodată (exceptând New York Stock Exchange) „unul din cele mai sofisticate sisteme de inteligenţă artificială construite vreodată” după cum numea New York Times acest sistem, acces la cărţi şi clipuri video prin Google Print and Video, o călătorie virtuală în orice loc de pe pământ cu Google Earth sau de ce nu pe Marte, cu Google Mars, un puternic motor de căutare ce vrea să redefinească conceptul de „search on internet”, la curent cu ştirile din întreaga lume cu Google News, cea mai puternică reţea de publicitate online, şi multe altele.
Într-un cuvânt: Google.

„Do no evil!” este motto-ul sub care Brin şi Page îşi conduc afacerea ce anul trecut a avut venituri de 6,14 miliarde de dolari, în creştere cu 92% faţă de cele 3,19 miliarde obţinute în 2004 şi a cărei capitalizare a depăşit recent 100 de miliarde de dolari. Conform unui studiu realizat de compania de cercetare a pieţei comScore Networks, cota de piaţă a Google a ajuns în ianuarie la 41,4%, cu peste 6% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Nu vom vorbi azi despre insuccese, dar anul 2006 a adus pe prim plan şi o altă faţă a companiei: Google se mişcă pe un strat subţire de gheaţă, fiind „acuzaţi” de faptul că nu reuşesc să câştige bani şi din altceva decât din publicitatea online; în acelaşi timp proiecte precum Google Print şi Google Earth declanşează scandaluri în diverse colţuri ale lumii.
Digg!Reddit!Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Slashdot!Netscape!Technorati!StumbleUpon!Newsvine!Furl!Yahoo!Ma.gnolia!Free social bookmarking plugins and extensions for Joomla! websites!
 

Adaugă comentariu

Ne permitem sa selectam mesajele care vor fi publicate.
Va multumim pentru intelegere!


Codul de securitate
Actualizează

< Precedent   Urmator >
Solutii BUSINESS

Consultanţă & Training

Managementul-Riscurilor.ro
Aparitii in presa
Ce este managementul riscului?
Inovatia nu este totul
Risk in an economy under stress
Managementul riscului si dominoul crizeiParteneri
- DeepSec Blog
- Proceduri ISO
- PM Expert
- eSimi
Statistici Site


Page Rank Check

top of page

http://www.managementul-riscurilor.ro, Powered by Joomla! and designed by SiteGround reseller hosting