arrowHome arrow Stiri arrow PRMIA - Rolul asociatiilor profesionale in promovarea culturii despre managementul riscului (2)
Main Menu
Home
Harta Site
Cauta in site
Termeni si Conditii
Date Contact
Business Corner
Solutii BUSINESS
Despre Mine si Site
Managementul Riscului
Analize, Cercetari, Studii
Dictionar
Instrumente
Tutoriale
Video Tutoriale
Articole Complete
Locuri de munca
Metodologii
Octave
ITIL
COBIT
Microsoft
PMI PMBOK
Mehari
The Orange Book
FMEA
Prince2
Riskit
Risk IT (ISACA)
Articole domenii conexe
Securitate IT
GIS
Business Intelligence
Digital Economy
Social Media
Stiri
Dezvoltare profesionala
Instruire / Training
Evenimente
De interes academic
eAgoraRisk Management pe LinkedIn

Ultimele Comentarii
RSS
Drepturi de Autor


Licenţa Creative Commons


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Vizitati-ma pe LinkedIn  Vizitati-ma pe Facebook  Urmariti-ma pe Twitter  RSS
Poate te intereseaza si ...
PRMIA - Rolul asociatiilor profesionale in promovarea culturii despre managementul riscului (2) E-mail
Pentru a scoate in evidenta rolul unei astfel de asociatii in promovarea culturii despre risc si a managementului riscului intr-un anumit spatiu geografic, am derulat un studiu pe baza de interviu cu o serie de directori regionali din alte state. Filialele studiate in acest interviu apartin atat unor tari dezvoltate, cat si unor tari in curs de dezvoltare.
Intrebarile adresate au vizat trei directii:
- Care a fost nivelul culturii despre risc si managementul riscului inainte de PRMIA Chapter?
- Care a fost rolul PRMIA Chapter in formarea unui mediu de constientizare a importantei managementului riscului in cadrul unei organizatii?
- Cum ajuta PRMIA Chapter mediul de afacere?

Raspunsurile au urmat in linii mari acelasi tipar. Directorii regionali din zonele dezvoltate economic au afirmat ca practica managementului riscului si prezenta in cadrul organizatiilor a culturii despre risc si managementul riscului exista si inainte de PRMIA (fie datorita strategiei organizatiei, fie datorita prezentei pe piata a altor organizatii cu rol in promovarea importantei managementului riscului). in contrast, in zonele mai putin dezvoltate managementul riscului era o practica a marilor companii internationale si a sectorului financiar-bancar.
Fie ca se au in vedere zonele dezvoltate, fie ca se trateaza zonele mai putin dezvoltate, rolul PRMIA in formarea unui mediu de constientizare a importantei managementului riscului se manifesta in mai multe directii: organizarea de conferinte publice, forumuri si intalniri ale membrilor dintr-o anumita zona geografica in care se dezbat aspecte legate de managementul riscului3, organizarea de evenimente educationale (cursuri si sesiuni de training) fie ca unic organizator, fie in parteneriate cu diverse facultati sau universitati prin care se asigura formarea participantilor intr-un domeniu asociat managementului riscului (ex. managementul riscului de credit, bazele managementului riscului, managementul riscului in cadrul unei organizatii etc.), furnizarea unei platforme online de management al resurselor umane (cerere si oferta de locuri de munca pentru specialisti in managementul riscului).
Cat priveste asistarea mediului de afaceri, directorii intervievati au amintit de existenta certificarii PRM (Professional Risk Manager), un program de certificare afirmat ca si standard global pentru profesionistii din zona managementului riscului financiar. Totodata, certificarea PRM se manifesta ca un indicator al excelentei in managementul riscului, furnizand un plus de valoare imaginii individuale, dar si a intregii organizatii. Orientarea catre asistarea mediului de afaceri a filialelor PRMIA a dus la decizia unanima de a promova un nou program de certificare, Associate PRM, destinat celor aflati la inceput de drum in zona managementului riscului sau celor care nu lucreaza direct in acest domeniu, dar interactioneaza cu practici si concepte specifice managementului riscului.

Pentru a intelege avantajele programului de certificare promovat de PRMIA facem, in cele ce urmeaza, o prezentare comparativa a acestui program cu cel oferit de o alta asociatie internationala cu o activitate considerabila, Global Association of Risk Professionals (GARP), programul Financial Risk Manager (FRM): studiu PRM-FRM.
Articolul a apărut și pe site-urile:
- managementul-proiectelor.ro
- plandeafacere.ro
Digg!Reddit!Del.icio.us!Google!Live!Facebook!Slashdot!Netscape!Technorati!StumbleUpon!Newsvine!Furl!Yahoo!Ma.gnolia!Free social bookmarking plugins and extensions for Joomla! websites!
 

Adaugă comentariu

Ne permitem sa selectam mesajele care vor fi publicate.
Va multumim pentru intelegere!


Codul de securitate
Actualizează

< Precedent   Urmator >
Solutii BUSINESS

Consultanţă & Training

Managementul-Riscurilor.ro
Aparitii in presa
Ce este managementul riscului?
Inovatia nu este totul
Risk in an economy under stress
Managementul riscului si dominoul crizeiParteneri
- DeepSec Blog
- Proceduri ISO
- PM Expert
- eSimi
Statistici Site


Page Rank Check

top of page

http://www.managementul-riscurilor.ro, Powered by Joomla! and designed by SiteGround reseller hosting