arrowHome arrow Digital Economy
Main Menu
Home
Harta Site
Cauta in site
Termeni si Conditii
Date Contact
Business Corner
Solutii BUSINESS
Despre Mine si Site
Managementul Riscului
Analize, Cercetari, Studii
Dictionar
Instrumente
Tutoriale
Video Tutoriale
Articole Complete
Locuri de munca
Metodologii
Octave
ITIL
COBIT
Microsoft
PMI PMBOK
Mehari
The Orange Book
FMEA
Prince2
Riskit
Risk IT (ISACA)
Articole domenii conexe
Securitate IT
GIS
Business Intelligence
Digital Economy
Social Media
Stiri
Dezvoltare profesionala
Instruire / Training
Evenimente
De interes academic
eAgoraRisk Management pe LinkedIn

Ultimele Comentarii
RSS
Drepturi de Autor


Licenţa Creative Commons


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Vizitati-ma pe LinkedIn  Vizitati-ma pe Facebook  Urmariti-ma pe Twitter  RSS
Poate te intereseaza si ...
Digital Economy
Tehnologiile economiei digitale - Bluetooth vs Infrared E-mail
Dintr-un punct de vedere se poate spune că tehnologiile Bluetooth şi Infrared se află în competiţie.
Dintr-un alt punct de vedere, aceste două tehnologii sunt complementare, iar funcţia lor fundamentală ţine de facilitatea schimbului de date. Acest schimb de date poate fi privit într-o manieră simplă, precum transferul unei cărţi de vizită de la un telefon mobil la altul, sau într-o manieră sofisticată precum sincronizarea informaţiilor personale între un palmtop şi calculatorul desktop.
În realitate, ambele tehnologii suportă multe din astfel de aplicaţii. În aceste condiţii se naşte întrebarea: de ce ar avea nevoie utilizatorii de ambele tehnologii? Iar răspunsul stă în faptul că fiecare tehnologie prezintă avantaje şi dezavantaje, utilizatorul având posibilitatea de a selecta tehnologia cea mai potrivită pentru o anumită activitate pe care o întreprinde la un anumit moment dat.
 
Tehnologiile economiei digitale - Infrared E-mail
În plus faţă de utilizarea sa ca interfaţă wireless pentru conectarea notebook-urilor şi alte dispozitive mobile la un calculator desktop, tehnologia infrared poate fi folosită pentru a implementa reţele wireless (WLANs) de-a lungul unei benzi cu lungimea de undă între 780 şi 950 nanometri (nm).
Două categorii de sisteme infrared sunt folosite în mod normal pentru WLANs.
Un sistem este cel directed infrared, care foloseşte o rază laser foarte îngustă pentru a transmite date pe o distanţă de 1-3 mile. Această abordare poate fi folosită pentru a conecta reţele locale din diferite clădiri.
Cealaltă categorie este nondirected infrared, care foloseşte o abordare mai puţin concentrată.
 
Tehnologiile economiei digitale - Transmisiile laser E-mail
O altă categorie de comunicaţii wireless este cea care foloseşte laserul. Această tehnologie este uneori numită free-space optics şi operează într-o regiune a spectrului luminii apropiată de regiunea infrared.
Această tehnologie este folosită la crearea de legături între clădiri, acolo unde instalaţiile pe bază de cablu sunt impracticabile iar performanţa liniilor închiriate este prea scăzută.
Totuşi această tehnologie nu este aplicată la scară largă deoarece, deşi destul de sigură (transmisia nu poate fi interceptată), calitatea transmisiei depinde de condiţiile atmosferice, care poate produce efecte precum absorbţia, strălucirea sau împrăştierea. Aceşti trei factori pot reduce cantitatea de energie care este percepută de receptor şi astfel se corup datele care sunt trimise.
 
Tehnologiile economiei digitale - WiMax E-mail
Dacă WiFi este mai potrivită pentru utilizarea în interiorul clădirilor, WiMax e perfectă pentru aplicaţii la nivel metropolitan, în vreme ce soluţiile celulare par să fie cele mai atrăgătoare pentru zonele rurale şi pentru cele mai greu accesibile. Alegerea va depinde, până la urmă, de utilizatorul final şi de cerinţele acestuia, adică aria de conectivitate, costurile şi posibilitatea de a înlocui serviciile pe cablu .
WiMax este un acronim ce vine de la Worldwide Interoperability for Microwave Access, având o arhitectură similară cu cea a telefoniei mobile, prin faptul că zona de lucru este împărţită în celule, WiMax operând pe baza abordării LOS (Line of Sight) sau chiar non LOS . WiMax, cunoscut şi ca standardul IEEE 802.16e (şi standardele subsecvente), funcţionează în banda de 20 MHz oferind o rată de transfer de 100 Mbps şi îşi are punctul de origine în octombrie 2005, într-un laborator din Spania .
Cel puţin în teorie, WiMax ar trebui să suporte distanţe de zeci de kilometri (până la 10 mile fără a fi nevoie de cabluri), permiţând astfel acces internet wireless celor din area de acoperire.
În orice caz, piaţa WiMax este una care promite. Dacă în 2005 produsele certificate WiMax reprezentau doar 20% din piaţă, se estima că până în 2009 acest procent va atinge 90% . Legat de „promisiunea” WiMax, pe 23 august 2006 site-ul de ştiri emarketer.com publica un articol semnat Ben Macklin care, pe lângă alte aspecte generale despre această tehnologie, prezenta şi previziunile unor companii referitoare la gradul de acoperire a tehnologiei WiMax într-un viitor mai mult sau mai puţin apropiat . Astfel, Juniper Research afirma că vor fi 1,7 milioane de abonaţi mobili WiMax în 2007, număr care va creşte la 21,3 milioane în 2012.
Deoarece apar noi aplicaţii şi dispozitive, wireless broadband va deveni o necesitate nu numai pentru companii dar şi pentru utilizatorii individuali.
 
Tehnologiile economiei digitale - HomeRF E-mail
Home Radio Frequency (HomeRF).
Se doreşte din ce în ce mai mult conectarea calculatorului cu toate perifericele din casă. O metodă de implementare a unei reţele wireless în casă este folosirea produselor care aderă la standardele grupului Home Radio Frequency Working Group (HomeRF WG).
HomeRF reprezintă o extensie globală a Digitally Enhanced Cordless Telephony (DECT), cunoscutul standard folosit de telefoanele fără fir, care permite unor branduri diferite să lucreze împreună, mai exact, permite unui telefon mobil provenit de la un furnizor să comunice cu staţia principală a altui furnizor. DECT este limitat doar la Europa deoarece banda de frecvenţă de 1,9 GHz pe care o foloseşte solicită licenţă în alte zone. Însă HomeRF extinde DECT la alte regiuni folosind banda de frecvenţă de 2,4 GHz care nu solicită licenţiere, bandă care este folosită de altfel şi de Bluetooth şi WiFi. HomeRF adaugă şi funcţionalitate suplimentară prin îmbinarea câtorva standarde industriale, incluzând IEEE 802.11 FHSS pentru date şi DECT pentru voce.
Standardul HomeRF furnizează baza pentru o gamă largă de aplicaţii în reţea utilizabile în casă, printre care:
- acces distribuit la internet din orice punct al casei;
- routarea automată, inteligentă a apelurilor telefonice către un telefon mobil, fax sau căsuţă vocală pentru fiecare membru al familiei;
- acces mobil la un sistem integrat de administrare a mesajelor pentru a revizui mesaje vocale, mesaje fax sau e-mailuri stocate;
- control permanent şi rapid al sistemelor electrice, de securitate, de încălzire sau aer condiţionat din orice punct al casei sau din afara ei;
- jocuri multi-utilizator, cu utilizatori aflaţi în aceeaşi cameră sau în camere diferite.
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 28 - 36 din 48
Solutii BUSINESS

Consultanţă & Training

Managementul-Riscurilor.ro
Aparitii in presa
Ce este managementul riscului?
Inovatia nu este totul
Risk in an economy under stress
Managementul riscului si dominoul crizeiParteneri
- DeepSec Blog
- Proceduri ISO
- PM Expert
- eSimi
Statistici Site


Page Rank Check

top of page

http://www.managementul-riscurilor.ro, Powered by Joomla! and designed by SiteGround reseller hosting