arrowHome arrow Analize, Cercetari, Studii
Main Menu
Home
Harta Site
Cauta in site
Termeni si Conditii
Date Contact
Business Corner
Solutii BUSINESS
Despre Mine si Site
Managementul Riscului
Analize, Cercetari, Studii
Dictionar
Instrumente
Tutoriale
Video Tutoriale
Articole Complete
Locuri de munca
Metodologii
Octave
ITIL
COBIT
Microsoft
PMI PMBOK
Mehari
The Orange Book
FMEA
Prince2
Riskit
Risk IT (ISACA)
Articole domenii conexe
Securitate IT
GIS
Business Intelligence
Digital Economy
Social Media
Stiri
Dezvoltare profesionala
Instruire / Training
Evenimente
De interes academic
eAgoraRisk Management pe LinkedIn

Ultimele Comentarii
RSS
Drepturi de Autor


Licenţa Creative Commons


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Vizitati-ma pe LinkedIn  Vizitati-ma pe Facebook  Urmariti-ma pe Twitter  RSS
Poate te intereseaza si ...
Analize, Cercetari, Studii
Managementul Riscului - proces manual sau bazat pe instrumente automatizate E-mail
Citesc pe blogul lui Norman Marks despre:

- un studiu al KPMG, în care au fost intervievați aproximativ 100 de profesioniști în managementul riscului: studiul arată că 64% dintre aceștia derulează procesul de management al riscului manual.
- un studiu al Deloitte, care arată că mai puțin de 25% din organizațiile intervievate aplică monitorizarea continuă a riscului.

Articolul lui Marks AICI.

Apropos, în organizațiile în care vă desfășurați activitatea, managementul riscului este un proces manual sau se sprijină pe instrumente automatizate, pe sisteme informaționale?

 
Interesul fata de managementul riscului si managerul de risc E-mail
Azi mă uitam prin "search string"-urile Google din ultimii ani să văd cum a fost folosit termenul risc și termenul managementul riscului în căutările pe net cu acest motor de căutare.
Am rămas puțin dezamăgit să văd că interesul este doar în zona managementului riscului de credit și ... a referatelor studențești dedicate acestui domeniu.

Tot azi descopeream articolul Ai permisiunea de a eşua publicat pe cariereonline.ro, articol dedicat managementului riscului organizațional și managerului de risc: sunt atinse probleme precum rolul unei baze de date în managementul riscului, efectul fricii, rolul managerului de risc și alte subiecte.
Si dezamăgirea mi-a trecut.
 
The International Review of Financial Analysis - Special Issues on Risk Management and Reporting E-mail
The International Review of Financial Analysis planifică publicarea unui număr special dedicat crizei financiare, "Special Issues on Risk Management and Reporting in Light of the Recent Financial Crisis".

Deadline-ul este 31 mai 2012.
Call for papers: aici
 
Despre publicarea in jurnale ISI E-mail
În cadrul proiectului postdoc din care fac parte am participat azi la workshop-ul „Metodologia publicării în domeniul ştiinţelor socio-umane”, cu participarea a doi editori de revistă ISI.

Câteva idei comunicate au atras atenția sălii și merită prezentate / dezbătute:
- editura (din Germania) afirmă: Nu publicăm articole, publicăm nume! (OK dacă găndești dpdv al business-ului, cam aiurea din punctul meu de vedere);
- editura poate decide ce subiect / articol să publice (hmmm … );
- “unul din primele lucruri pe care le facem este să verificăm indexul H al autorului … ” (so much of blind review / sau o fi după …? )
- oarecum legat de afirmația de mai sus; cu cât revista e mai bine cotată (IF mare) evident că va dori să stea acolo sau chiar să crească = asta se face și pe baza indexul H al autorului = deci eu ca new-comer, cu un H mic sau 0 am slabe șanse să intru (singur) într-o astfel de publicație pentru că am slabe șanse să fiu citat și de aici etc. (așadar să mă orientez pe ceva din Iran sau Lithuania :))
- citează colegii și te vor cita și ei (reprocitate!)
 
Cum se face cercetare de nivel phd si posdoc in alte scoli E-mail
Un alt câștig pentru mine în urma participării la această școală de iarnă a fost să văd cum se face cercetare la nivel de PhD și postdoc în alte departamente de information systems.
Am rămas impresionat.
Nu știu cât de multe se va înțelege din colecția de fotografii de mai jos ... dar cu cei interesați (mai ales cei din FEAA) pot discuta.
 
Idei din Elvetia E-mail
Așa cum s-a observat deja, sunt un mare fan al școlilor de vară / iarnă, workshop-urilor și alte astfel de evenimente care adună într-un singur loc multe minți sclipitoare dintr-un anume domeniu.

Dacă se mai întâmplă să obțin și un sprijin financiar (bursă sau rambursarea cheltuielilior) atunci I am in, fie că am de mers cu avionul până în Jyvaskyla sau cu trenul, respectiv autobuzul până în vârf de munte la Zinal.

Zilele acestea particip la o școală de iarnă în Elveția. Domeniul analizat: information retrieval și information visualization.

Două constatări generale:
- dimensiunea internațională: sunt participanți din India, Canada, Suedia, Estonia, Spania, Brazilia, Iran, Irak, USA și România :)
- speakerii sunt profesori și practicieni de înaltă clasă în domeniul analizat, cu multe lucrări publicate cu Springer, IEEE sau ACM.
De altfel, Revised lectures will be published as an LNCS Tutorial book.

Domeniul poate fi tehnic (și de cele mai multe ori chiar este)  însă subiectul este extrem de interesant și de mare actualitate.

Deși am venit pentru informații generale despre IR (nu știam prea multe despre subiect) și pentru un anume topic (Social Media IR și Log file analysis), după a doua zi mă declar profund mulțumit de toate prezentările, de calitatea speakerilor (NIST, Microsoft Cambridge Research, diverse universități), de informațiile primite și mai ales de modul în care le pot lega de cercetările mele curente din zona de management al riscului.
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 13 - 24 din 360
Solutii BUSINESS

Consultanţă & Training

Managementul-Riscurilor.ro
Aparitii in presa
Ce este managementul riscului?
Inovatia nu este totul
Risk in an economy under stress
Managementul riscului si dominoul crizeiParteneri
- DeepSec Blog
- Proceduri ISO
- PM Expert
- eSimi
Statistici Site


Page Rank Check

top of page

http://www.managementul-riscurilor.ro, Powered by Joomla! and designed by SiteGround reseller hosting