arrowHome arrow Analize, Cercetari, Studii
Main Menu
Home
Harta Site
Cauta in site
Termeni si Conditii
Date Contact
Business Corner
Solutii BUSINESS
Despre Mine si Site
Managementul Riscului
Analize, Cercetari, Studii
Dictionar
Instrumente
Tutoriale
Video Tutoriale
Articole Complete
Locuri de munca
Metodologii
Octave
ITIL
COBIT
Microsoft
PMI PMBOK
Mehari
The Orange Book
FMEA
Prince2
Riskit
Risk IT (ISACA)
Articole domenii conexe
Securitate IT
GIS
Business Intelligence
Digital Economy
Social Media
Stiri
Dezvoltare profesionala
Instruire / Training
Evenimente
De interes academic
eAgoraRisk Management pe LinkedIn

Ultimele Comentarii
RSS
Drepturi de Autor


Licenţa Creative Commons


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Vizitati-ma pe LinkedIn  Vizitati-ma pe Facebook  Urmariti-ma pe Twitter  RSS
Poate te intereseaza si ...
Analize, Cercetari, Studii
Creepy vs Fun in Social Network E-mail
Dacă încă nu sunteți edificați cu privire la pros and cons of social networks, iată o prezentare drăguță și sugestivă, accesată via @Simina:

 
Ce legatura are SAP cu Facebook E-mail
Iată o abordare interesantă, care ține mult de Social Media, că tot discutam în ultima vreme de Online Business Forum de la Iași și de Securitatea Personală în lumea web 2.0 (și o scurtă prezentare AICI).
SAP … un nume greu în industria sistemelor integrate. Nu intrăm în detalii, dar dacă sunteți interesați, am scris un articol pe tema SAP AICI (The SAP Niche on IT Market).
Pentru a scoate în evidență beneficiile pe care le oferă mediului business prin Crystal Reports (analiză, predicție, instrumente BI etc.), SAP lansează Friend Network Optimizer pentru Facebook.

Overview Friend Network Optimezerp.s. ce frumos mod de a aduce în casele multor oameni imaginea și funcțiile pe care SAP le oferă mediului de afacere (așa cum se specifică și în articolul acesta, cel de la care am pornit azi)
 
Securitate personala pe Internet (workshop) E-mail
Selecții din materialul prezentat la workshop-ul Finantare.ro.

 
Managementul riscului de securitate personala E-mail
… sau cum poate vulnerabilitatea individului să afecteze proiectele organizaţiei.
Se vorbeşte mult despre proiect, despre consultanţă de succes, despre finanţare, oportunitate, concurenţă, luptă pentru cotă de piaţă. Se vorbeşte mult despre proiect şi despre cum un proiect eşuat ajunge să afecteze individul, prin prisma locului de muncă (concediere), prin prisma nivelului salarial (sancţiuni prin reducerea salariului) sau prin prisma imaginii individului (cele rele se prind mai bine şi se ţin scai de individ; cele bune nu prea sunt ridicate în slăvi şi sunt uitate destul de repede).
Se vorbeşte şi despre riscuri: dar despre cele de nivel strategic, operaţional, de program sau de proiect. Se vorbeşte despre triunghiuri de fier sau mai nou diamante şi despre rolul colţurilor acestor figuri / obiecte într-un proiect.
Dar se vorbeşte puţin despre cum individul poate să afecteze organizaţia prin acţiunile pe care le face în interes propriu.
Încă se vorbeşte mult despre web 2.0 (deşi încet, încet web 3.0 prinde contur) şi cum reţelele sociale pot ajuta mediul de afacere, dar se uită să se discute maniera prin care comportamentul individului prin Facebook, MySpace, LinkedIn, Twitter poate să afecteze proiectul şi chiar imaginea sau securitatea organizaţiei.  
Spre zona aceasta m-am îndreptat în workshop-ul de vineri, 4 iunie 2010, din cadrul conferinţei Finantare.ro.
Selecţii din prezentarea mea vor fi afișate în curând.
 
Spune-mi ce email folosesti, ca sa-ti spun cine esti (de pe blog) E-mail
Gândurile de azi sunt inspirate din articolul acesta dar şi din sumedenia de adrese de email pe care le-am văzut în viaţa mea. Lucrez cu studenţi de anul I și II, lucrez cu masteranzi, interacţionez cu doctoranzi. Mă implic în admitere, an de an. Corespondez cu fel de fel de persoane, urmărind fel de fel de interese. Aşadar am văzut şi văd zilnic adrese de email.
Şi dacă în articolul menţionat mai sus autorul vorbeşte despre importanţa dată numelui domeniului și extensiei (mai greu la noi să vedem zilnic adrese de tip .edu sau .gov), hai să ne oprim atenția asupra numelui, username-ului (nick-ului) ales.
Știu că ne facem adrese de email încă din liceu. Bine, pentru început ne facem conturi de YM. Ulterior aflăm că nick-ul de YM poate fi folosit și într-o adresă de email. De aici și abundența de adrese de email pe serverele Yahoo!.
Deși contul de email pe Yahoo! este inevitabil asociat cu YM și de aici cu partea funny a vieții, nu o să ne legăm nici de acest aspect.
Însă de vom lega de următorul aspect: dacă la nivelul clasei a X-a un nick de tipul mica_frumushica sau john_the_bigger poate fi funny și chiar util (depinde de scopuri), folosirea acestei adrese de email într-o cerere de angajare, într-un CV sau într-o corespondență care se vrea profesională … mă îndoiesc că va mai fi privită la fel. Așa cum menționează și autorul articolul de mai sus (interesante sunt şi comentariile), adresa de email e cartea ta de vizită; este primul lucru care se știe despre tine. Și chiar dacă nu ar trebui să existe discriminare la acest nivel (adresa de email nu reflectă calitatea omului din spate), personal mă îndoiesc că acest aspect nu va conta.
Prima impresie contează. Alege bine !
 
Adaptarea modelului clasic de management al riscului E-mail
Vineri, pe 4 iunie, am fost speaker la conferința organizată de Finantare.ro.
Aceasta este prezentarea din sesiunea de dimineață. Prezentarea de la workshop o voi face treptat, pe subiecte de interes.

 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 109 - 120 din 360
Solutii BUSINESS

Consultanţă & Training

Managementul-Riscurilor.ro
Aparitii in presa
Ce este managementul riscului?
Inovatia nu este totul
Risk in an economy under stress
Managementul riscului si dominoul crizeiParteneri
- DeepSec Blog
- Proceduri ISO
- PM Expert
- eSimi
Statistici Site


Page Rank Check

top of page

http://www.managementul-riscurilor.ro, Powered by Joomla! and designed by SiteGround reseller hosting